Bezár
Arcápoló krém éjszakai, arcápoló krém nappali, zsírlebontó gél, testzsír bontó, testkezelő
Imune alga kapszula, Imune alga Green Gold, Zsírégető, Bio gyümölcslé 100%, BYAS Transformation Shake, Krill olaj.
Belépés

Chlorella alga, és betegségek

Sebgyógyulás
Ez a szuper élelmiszer pozitívan hat a sejtregenerálódásra és a sebek gyógyulási folyamatira segíti a szövetek regenerálódását, osztódását és növekedését. Stimulálhatja a limfociták létrejöttét,melyek az ellenanyagok szintéziséért felelnek, és biztosítják a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Segíti a vörös vérsejtek kialakulását, és alkalmas a probiotikumok szedése melletti táplálék kiegészítésre is. Természetes antibiotikum, így komoly gyulladáscsökkentő hatással bír. Hatékony bizonyos nőgyógyászati problémák kezelésében is.Kiválóan alkalmazható műtéti beavatkozás, illetve bármilyen sugárkezelés után. Mivel segít a szervezet méregtelenítésében,így abszolút ideális azok számára, akik hosszú ideig szennyezett környezetnek vannak kitéve. Megakadályozza a legkülönbözőbb mikrobák és gombák szaporodását, és képes preventíve hatni a rákos sejtek burjánzásával szemben.Sugárfertőzött betegeket az orvosok már régóta kezeltek eredményesen zöldalga és kékalga készítményekkel, ám legtöbb pozitív tapasztalatot a csernobili atomreaktor felrobbanása után szereztek, ugyanis számos beteg az algáknak köszönhette gyors felépülését.
Chlorellaés glutation
A chlorella algafogyasztása során jelentősen megnő a vérben a glutation szintje. A glutation egy tripeptid, amely elsősorban antioxidánsként funkcionál, szabadgyökökkel reagál, védi a sejteket a radioaktív-és az UV-sugárzástól, vírusos fertőzésektől, a különböző méreganyagoktól és az oxidatív stressz okozta károsodásoktól. A glutation tehát fontos szerepet tölt be a méregtelenítési folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz kötődni, majd azokat átalakítani olyan formába, hogy azok a vizelettel ki tudjanak ürülni.
CGT
A chlorella „legértékesebb” összetevőjénk a Chlorella Growth Factort  (CGT) tartják a szakértők. Az alga nagy mennyiségben tartalmazza ezt a CGF nevű anyagot, amelyet magyarul chlorella növekedési faktornak hívnak.Kutatók, számos tanulmány és kísérlet alapján állítják, hogy a CGF fejleszti az RNS/DNS funkciót, ami felelős a fehérjék, enzimek és energia termeléséért a sejtek szintjén, miközben stimulálja a szövetregenerálódást és védi a sejteket néhány toxikus anyaggal szemben. Az emberi RNS/DNS-termelés a kor előrehaladtával jelentős mértékben lelassul,
emiatt foyamatosan csökken az életerő, és különböző kóros folyamatok jelentkezhetnek. A sejtek  növekedése lelassul, a sejtek fala - ami szabályozza a folyadékokat, a tápanyagok felvételét és a hulladékok kiürítését - egyre kevésbé funkcionál. A tápanyag felvétel kevésbé hatékony és a mérgező hulladékok is nagyobb mennyiségben maradnak a sejtekben. Ez növekvő savasodást eredményez a testben, ami több krónikus betegség kialakulásához hozzájárul. Ha viszont az általunk fogyasztott ételek megfelelően gazdagok DNS-ben és RNS-ben, akkor a sejtfal tovább működik és működésben tartja a sejt tisztítási és tápanyagfelvételi folyamatait is.
Ha tehát RNS-ünk és DNS-ünk megfelelően megújul és el tudja látni funkcióit, annak eredményeképpen szervezetünk hatékonyan használja fel a tápanyagokat, meg tud szabadulni a toxinoktól és a betegségektől is meg tudja védeni magát. Bizonyított, hogy a sejtek képesek az öngyógyításra és ezáltal az egész szervezet egészségi állapota is helyreáll. Ehhez a folyamathoz csak megfelelő tápanyagra van szükségünk, amit a CGF szinte mindenki számára biztosít.
A rendszeresen fogyasztott chlorella alga segíthet az emberi sejtekben a sérült genetikai anyag javításában, miközben védi az egészséget és lelassítja az öregedési folyamatot.
A chlorella az anyagcserezavarok szinte minden területén hasznosítható, hiszen rengeteg bioaktív összetevőt tartalmaz, hatásmechanizmusa rendkívül sokoldalú.
A chlorella hatásai:
minden fontos tápanyag megtalálható benne, melyre az emberi szervezetnek szüksége van
tisztítja az emésztőrendszert, elsősorban a vastagbelet, támogatja a hasznos bélmikroflóra  kialakulását, javítja a bélműködést, és támogatja a normális perisztaltikát
csökkenti a toxikus anyagok belekben lévő tartózkodási idejét, ezzel együtt csökken azok felszívódása is
támogatja a szervezet természetes ellenállóképességét
igen erős méregtelenítő hatással bír, megtisztítja a testet a káros anyagoktól, nehézfémektől és kemikáliáktól
pozitívan befolyásolja a vérképzést, és támogatja a fehérvérsejtek tevékenységét
rendkívüli hatással van a szövetek regenerálódására, valamint a sejtosztódásra és növekedésre
csökkenti a belső környezet pH-ját
csökkenti a máj és a vér koleszterinszintjét
vértisztító hatású, ezért kiválóan védi a májat és a vesét
semlegesíti a szabad gyököket, lassítja a szervezet öregedésének folyamatát
magas RNA (10%) és DNA (3%) tartalmának köszönhetően fiatalító hatású
elősegíti a szervezet teljes regenerálódását
javítja a bőr minőségét és egészségi állapotát
nagy mennyiségben tartalmaz CGF-t, ami a chlorella leghatékonyabb összetevője, és amely mennyiség az ismert táplálékok között a legmagasabb.
A chlorella az értékes és tápláló hatású anyagoknak köszönhetően kiváló táplálékkiegészítőkészítmény. Használata egészségmegőrzés, mindenféle diéta, esetleg vegetáriánus életmód esetében is ideális. A gyerekeknél pozitívan hat a megfelelő táplálkozási szokások kialakításakor.
A chlorella és a rák
Vegyi szubsztanciákkal patkányoknál májrák kifejlődését váltották ki. A patkányok egy részének chlorella port kevertek a táplálékába (a táplálékmennyiség 1/10-ét). Ezt követően megállapították a májszövet elfajult területeinek számát: A chlorellával kezelt csoportban ezek kb. 68%-kal csökkentek, a területek kiterjedése pedig kb. 74%-kal volt kisebb. Olyan egereken végzett kísérletben, melyekbe mellráksejteket fecskendeztek, a kezeletlen kontrollcsoport 20 napon belül elpusztult; a chlorella kivonattal kezelt egerek nagy része (73-80%) több mint 60 napig élt. A kivonat a ráksejtek szóródása ellen is hatásosnak tűnt. A leírt hatáshoz azonban intakt immunrendszerre volt szükség. Nakano, S., et al., Chemosphere. 2005, 61 (9), 1244 - 55. Epub 2005 Jun 27.
A chlorella és az immunrendszer
Ez a kutatómunka három nagy molekulasúlyú poliszacharid-készítmény azonosítását írja le, melyeket emberi fogyasztásra rendeltetett, a humán monocitákra/ makrofágokra erős aktiváló hatást gyakorló mikroalgákból izoláltak: immulina a C. vulgaris-ból, immunon az A. flos-aquae-ból és immurella a C. pyrenoidosa-ból. Ezek a poliszacharidok bonyolult felépítéssel rendelkeznek és mindegyikük több mint tíz millió Dalton becsült molekulasúllyal rendelkezik. Mindhárom poliszacharid jól oldódott a vízben és a mikroalga szárazanyagsúlyának 0,5 - 2,0%-t tette ki. Az immunstimuláló aktivitást a kappa B nukleáris tényező THP-1 humán monocitákban/ makrofágokban való aktiválását célzó transzkripciós faktoron alapuló biotesztek segítségével mérték. A rendszer segítségével a mikroalgákból származó poliszacharidok EC50-értékei 20 és 110 ng/ml között voltak (kb. 10pM). A THP1 aktiválását az immuncitokin mRNA-indukció reverz transzkiptáz-polimeráz láncreakció alkalmazása mellett történő mérésével erősítették meg. Minden poliszacharid jelentősen növelte az interleukin-1 béta mRNAszintjét és a tumornekrózis faktor alfát. Ezek a poliszacharidok a monociták in vitro aktiválásában százszor - ezerszer aktívabbak voltak a klinikai immunterápiában jelenleg alkalmazott rák elleni poliszacharid-készítményeknél. Pugh-N; Ross-SA; ElSohly-HN; ElSohly-MA; Pasco-DS; Nationales Zentrum für Naturproduktforschung, 40 Forschungsinstitut der pharmazeutischen Wissenschaften, Pharmazieschule, Universität Mississippi, MS 38677, USA. In vivo-Studie.
A chlorella és az antioxidatív hatások
Táplálkozási kísérletekben kimutatható volt, hogy cukorbeteg patkányokban a chlorella segítségével csökkenhető volt az oxidatív stressz (lipidperoxidáció). Az izolált immunsejteket (makrofágok) bakteriális lipopoliszacharidokkal stimulálták. A kórokozók elleni védekezéshez ezek a sejtek nitrogénmonoxidot (NO) állítanak elő, ami gyulladást okoz és oxidatív stresszt vált ki. Ha a sejteket ezelőtt chlorellából kivont diklórmetánnal kezelték, az NO-kibocsátás alacsonyabb volt és nagyobb mértékben voltak aktívak az oxidatív stressz csökkentésére képes enzimek (szuperoxid-dizmutáz, kataláz, glutathion-peroxidáz és glutathion-reduktáz). Takekoshi, H., et al., Oncol. Rep. 2005, 14 (2), 409 – 14.

Sebgyógyulás

Ez a remek élelmiszer pozitívan hat a sejtregenerálódásra és a sebek gyógyulási folyamatira segíti a szövetek regenerálódását, osztódását és növekedését. Stimulálhatja a limfociták létrejöttét,melyek az ellenanyagok szintéziséért felelnek, és biztosítják a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Segíti a vörös vérsejtek kialakulását, és alkalmas a probiotikumok szedése melletti táplálék kiegészítésre is. Természetes antibiotikum, ezáltal komoly gyulladáscsökkentő hatással bír. Hatékony bizonyos nőgyógyászati problémák kezelésében is. Kiválóan alkalmazható műtéti beavatkozás, illetve bármilyen sugárkezelés után. Mivel segít a szervezet méregtelenítésében,így abszolút ideális azok számára, akik hosszú ideig szennyezett környezetnek vannak kitéve. Megakadályozza a legkülönbözőbb mikrobák és gombák szaporodását, és képes preventíve hatni a rákos sejtek burjánzásával szemben. Sugárfertőzött betegeket az orvosok már régóta kezeltek eredményesen zöldalga és kékalga készítményekkel, ám legtöbb pozitív tapasztalatot a csernobili atomreaktor felrobbanása után szereztek, ugyanis a gyors felépülését számos beteg az algáknak köszönhette.

Chlorellaés glutation

A chlorella algafogyasztása során jelentősen megnő a vérben a glutation szintje. A glutation egy tripeptid, amely elsősorban antioxidánsként funkcionál, szabadgyökökkel reagál, védi a sejteket a radioaktív-és az UV-sugárzástól, vírusos fertőzésektől, a különböző méreganyagoktól és az oxidatív stressz okozta károsodásoktól. Tehát fontos szerepet tölt be a glutation a méregtelenítési folyamatokban azáltal, hogy képes a toxinokhoz kötődni, majd azokat átalakítani olyan formába, hogy azok a vizelettel ki tudjanak ürülni.

CGT

A chlorella „legértékesebb” összetevőjénk a Chlorella Growth Factort  (CGT) tartják a szakértők. Az alga nagy mennyiségben tartalmazza ezt a CGF nevű anyagot, amelyet magyarul chlorella növekedési faktornak hívnak.Kutatók, számos tanulmány és kísérlet alapján állítják, hogy a CGF fejleszti az RNS/DNS funkciót, ami felelős a fehérjék, enzimek és energia termeléséért a sejtek szintjén, miközben stimulálja a szövetregenerálódást és védi a sejteket néhány toxikus anyaggal szemben. Az emberi RNS/DNS-termelés a kor előrehaladtával jelentős mértékben lelassul,emiatt foyamatosan csökken az életerő, és különböző kóros folyamatok jelentkezhetnek. A sejtek  növekedése lelassul, a sejtek fala - ami szabályozza a folyadékokat, a tápanyagok felvételét és a hulladékok kiürítését - egyre kevésbé funkcionál. A tápanyag felvétel kevésbé hatékony és a mérgező hulladékok is nagyobb mennyiségben maradnak a sejtekben. Ez növekvő savasodást eredményez a testben, ami több krónikus betegség kialakulásához hozzájárul. Ha viszont az általunk fogyasztott ételek megfelelően gazdagok DNS-ben és RNS-ben, akkor a sejtfal tovább működik és működésben tartja a sejt tisztítási és tápanyagfelvételi folyamatait is.

Ha tehát RNS-ünk és DNS-ünk megfelelően megújul és el tudja látni funkcióit, annak eredményeképpen szervezetünk hatékonyan használja fel a tápanyagokat, meg tud szabadulni a toxinoktól és a betegségektől is meg tudja védeni magát. Bizonyított, hogy a sejtek képesek az öngyógyításra és ezáltal az egész szervezet egészségi állapota is helyreáll. Ehhez a folyamathoz csak megfelelő tápanyagra van szükségünk, amit a CGF szinte mindenki számára biztosít.

A rendszeresen fogyasztott chlorella alga segíthet az emberi sejtekben a sérült genetikai anyag javításában, miközben védi az egészséget és lelassítja az öregedési folyamatot.

A chlorella az anyagcserezavarok szinte minden területén hasznosítható, hiszen rengeteg bioaktív összetevőt tartalmaz, hatásmechanizmusa rendkívül sokoldalú.

A chlorella hatásai:

minden fontos tápanyag megtalálható benne, melyre az emberi szervezetnek szüksége van

tisztítja az emésztőrendszert, elsősorban a vastagbelet, támogatja a hasznos bélmikroflóra  kialakulását, javítja a bélműködést, és támogatja a normális perisztaltikát

csökkenti a toxikus anyagok belekben lévő tartózkodási idejét, ezzel együtt csökken azok felszívódása is

támogatja a szervezet természetes ellenállóképességét

igen erős méregtelenítő hatással bír, megtisztítja a testet a káros anyagoktól, nehézfémektől és kemikáliáktól

pozitívan befolyásolja a vérképzést, és támogatja a fehérvérsejtek tevékenységét

rendkívüli hatással van a szövetek regenerálódására, valamint a sejtosztódásra és növekedésre

csökkenti a belső környezet pH-ját

csökkenti a máj és a vér koleszterinszintjét

vértisztító hatású, ezért kiválóan védi a májat és a vesét

semlegesíti a szabad gyököket, lassítja a szervezet öregedésének folyamatát

magas RNA (10%) és DNA (3%) tartalmának köszönhetően fiatalító hatású

elősegíti a szervezet teljes regenerálódását

javítja a bőr minőségét és egészségi állapotát

nagy mennyiségben tartalmaz CGF-t, ami a chlorella leghatékonyabb összetevője, és amely mennyiség az ismert táplálékok között a legmagasabb.

A chlorella az értékes és tápláló hatású anyagoknak köszönhetően kiváló táplálékkiegészítőkészítmény. Használata egészségmegőrzés, mindenféle diéta, esetleg vegetáriánus életmód esetében is ideális. A gyerekeknél pozitívan hat a megfelelő táplálkozási szokások kialakításakor.

A chlorella és a rák

Vegyi szubsztanciákkal patkányoknál májrák kifejlődését váltották ki. A patkányok egy részének chlorella port kevertek a táplálékába (a táplálékmennyiség 1/10-ét). Ezt követően megállapították a májszövet elfajult területeinek számát: A chlorellával kezelt csoportban ezek kb. 68%-kal csökkentek, a területek kiterjedése pedig kb. 74%-kal volt kisebb. Olyan egereken végzett kísérletben, melyekbe mellráksejteket fecskendeztek, a kezeletlen kontrollcsoport 20 napon belül elpusztult; a chlorella kivonattal kezelt egerek nagy része (73-80%) több mint 60 napig élt. A kivonat a ráksejtek szóródása ellen is hatásosnak tűnt. A leírt hatáshoz azonban intakt immunrendszerre volt szükség. Nakano, S., et al., Chemosphere. 2005, 61 (9), 1244 - 55. Epub 2005 Jun 27.

A chlorella és az immunrendszer

Ez a kutatómunka három nagy molekulasúlyú poliszacharid-készítmény azonosítását írja le, melyeket emberi fogyasztásra rendeltetett, a humán monocitákra/ makrofágokra erős aktiváló hatást gyakorló mikroalgákból izoláltak: immulina a C. vulgaris-ból, immunon az A. flos-aquae-ból és immurella a C. pyrenoidosa-ból. Ezek a poliszacharidok bonyolult felépítéssel rendelkeznek és mindegyikük több mint tíz millió Dalton becsült molekulasúllyal rendelkezik. Mindhárom poliszacharid jól oldódott a vízben és a mikroalga szárazanyagsúlyának 0,5 - 2,0%-t tette ki. Az immunstimuláló aktivitást a kappa B nukleáris tényező THP-1 humán monocitákban/ makrofágokban való aktiválását célzó transzkripciós faktoron alapuló biotesztek segítségével mérték. A rendszer segítségével a mikroalgákból származó poliszacharidok EC50-értékei 20 és 110 ng/ml között voltak (kb. 10pM). A THP1 aktiválását az immuncitokin mRNA-indukció reverz transzkiptáz-polimeráz láncreakció alkalmazása mellett történő mérésével erősítették meg. Minden poliszacharid jelentősen növelte az interleukin-1 béta mRNAszintjét és a tumornekrózis faktor alfát. Ezek a poliszacharidok a monociták in vitro aktiválásában százszor - ezerszer aktívabbak voltak a klinikai immunterápiában jelenleg alkalmazott rák elleni poliszacharid-készítményeknél. Pugh-N; Ross-SA; ElSohly-HN; ElSohly-MA; Pasco-DS; Nationales Zentrum für Naturproduktforschung, 40 Forschungsinstitut der pharmazeutischen Wissenschaften, Pharmazieschule, Universität Mississippi, MS 38677, USA. In vivo-Studie.

A chlorella és az antioxidatív hatások

Táplálkozási kísérletekben kimutatható volt, hogy cukorbeteg patkányokban a chlorella segítségével csökkenhető volt az oxidatív stressz (lipidperoxidáció). Az izolált immunsejteket (makrofágok) bakteriális lipopoliszacharidokkal stimulálták. A kórokozók elleni védekezéshez ezek a sejtek nitrogénmonoxidot (NO) állítanak elő, ami gyulladást okoz és oxidatív stresszt vált ki. Ha a sejteket ezelőtt chlorellából kivont diklórmetánnal kezelték, az NO-kibocsátás alacsonyabb volt és nagyobb mértékben voltak aktívak az oxidatív stressz csökkentésére képes enzimek (szuperoxid-dizmutáz, kataláz, glutathion-peroxidáz és glutathion-reduktáz). Takekoshi, H., et al., Oncol. Rep. 2005, 14 (2), 409 – 14.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék