Bezár
Arcápoló krém éjszakai, arcápoló krém nappali, zsírlebontó gél, testzsír bontó, testkezelő
Imune alga kapszula, Imune alga Green Gold, Zsírégető, Bio gyümölcslé 100%, BYAS Transformation Shake, Krill olaj.
Belépés

Spirulina alga, és betegségek

Spirulina rekord mennyiségű vitál anyag

A Spirulina botanikai megnevezése „kis spirálvonalat” jelent - valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mert a mikroszkóp alatt formája egy spirálvonalra emlékeztet. A kis kék alga valójában egy baktérium. Az épp hogy 1 milliméter méretű, alig látható élőlény rendkívül gazdag klorofill tartalommal bír, így elősegíti az organikus anyagok szintézisét, ezáltal ez az első olyan élőlény, amely elősegítette az oxigén termelését. Így valóban igaz az állítás, hogy életet ad. A Spirulinát egyedülálló vitális anyagok-tartalma által vált ismerté.
Ez a kis zöld erőmű rendkívüli tápanyagsűrűséggel rendelkezik. Kiemelkedő mennyiségű egészségünk számára nélkülözhetetlen anyag rejlik benne, mindehhez az emberi szervezet számára leghatásosabb anyagokat egyedülálló összetételében tartalmazza. A Spirulina-fogyasztók nem csak jobb iskolai, munkahelyi és sportteljesítményről számolnak be, hanem nagyobb ellenálló képességgel bírnak, emésztési gondjaik megszűnnek, és vércukorszintjük is helyreáll. A termék fogyasztóinak lelkivilágára is kedvező hatással van, mivel a zöld „power-étel“ serkenti az agyműködést.
Ezáltal észlelőképességük érzékenyebbé válik, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és megnő a koncentrációs képességük. A Spirulina alga savtalanítja, regenerálja és immunizálja a sejteket A Spirulina a lehető legkisebb területen egyesíti a legnagyobb tápanyagtartalmat: Összehasonlításképp a Spirulina • 300 %-kal több kálciumot tartalmaz, mint a tej • 2300 %-kal több vasat tartalmaz, mint a spenót • 3900 %-kal több béta-karotint tartalmaz, mint a répa • 375 %-kal több fehérjét tartalmaz, mint a tofu A Spirulina a 60-70 százalékos fehérjetartalmával a legértékesebb, nem állati eredetű fehérjeforrás, amelyet az állati eredetű fehérjével ellenben a test rendkívül jól hasznosít.
Ezen felül kiemelkedő mennyiségű B-vitamint, vasat és különböző zsírsavat tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják a sejtek anyagcseréjét. A feniletilamin serkenti a szellemi teljesítőképességet, a karotionid – elsősorban a béta-karotin – erősíti az immunrendszert. Mindemellett megtalálható benne számos vitamin, enzim és többszörösen telített zsírsav, például mucco-polisacharid és omega-3-zsírsav, amely a tengeri halakban megtalálható tartalom többszöröse. A Spirulina alga vérnyomás-, vércukor- és koleszterincsökkentő,

A Spirulina botanikai megnevezése „kis spirálvonalat” jelent - valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mert a mikroszkóp alatt formája egy spirálvonalra emlékeztet. A kis kék alga igazából egy baktérium. Az épp hogy 1 milliméter méretű, alig látható élőlény rendkívül gazdag klorofill tartalommal bír, így elősegíti az organikus anyagok szintézisét, így ez az első olyan élőlény, amely elősegítette az oxigén termelését. Így valóban igaz az állítás, hogy életet ad. A Spirulina egyedülálló vitális anyagok-tartalma által vált ismerté.

Ez a kis zöld erőmű rendkívüli tápanyagsűrűséggel rendelkezik. Kiemelkedő mennyiségű egészségünk számára nélkülözhetetlen anyag található benne, mindehhez az emberi szervezet számára leghatásosabb anyagokat egyedülálló összetételében tartalmazza. A Spirulina-fogyasztók nem csak jobb munkahelyi, iskolai és sportteljesítményről számolnak be, de nagyobb ellenálló képességgel bírnak, emésztési gondjaik megszűnnek, és vércukorszintjük is helyreáll. A termék fogyasztóinak lelkivilágára is kedvező hatással van, mivel a zöld „power-étel“ serkenti az agyműködést.

Ennek köszönhetően észlelőképességük érzékenyebbé válik, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és megnő a koncentrációs képességük. A Spirulina alga savtalanítja, regenerálja és immunizálja a sejteket. A Spirulina a lehető legkisebb területen egyesíti a legnagyobb tápanyagtartalmat: Összehasonlításképp a Spirulina • 300 %-kal több kálciumot tartalmaz, mint a tej • 2300 %-kal több vasat tartalmaz, mint a spenót • 3900 %-kal több béta-karotint tartalmaz, mint a répa • 375 %-kal több fehérjét tartalmaz, mint a tofu A Spirulina a 60-70 százalékos fehérjetartalmával a legértékesebb, nem állati eredetű fehérjeforrás, amelyet az állati eredetű fehérjével ellenben a test rendkívül jól hasznosít.

Ezen felül kiemelkedő mennyiségű B-vitamint, vasat és különböző zsírsavat tartalmaz, amik kedvezően befolyásolják a sejtek anyagcseréjét. A feniletilamin serkenti a szellemi teljesítőképességet, a karotionid – elsősorban a béta-karotin – erősíti az immunrendszert. Mindemellett megtalálható benne számos vitamin, enzim és többszörösen telített zsírsav, például mucco-polisacharid és omega-3-zsírsav, amely a tengeri halakban megtalálható tartalom többszöröse. A Spirulina alga vérnyomás-, vércukor- és koleszterincsökkentő.

Érelmeszesedés:

Sima véredényizomsejtekkel végzett in-vitro-kísérlet során megállapították, hogy a spirulina megakadályozza a sima véredényizomsejtek burjánzását. A sima véredényizomsejtek burjánzása az érelmeszesedés kialakulásában döntő szerepet játszik.

Vérrögképződés kialakulásának csökkenése:

In vitro körülmények között bizonyították, hogy a kalciumpirulán heparin-faktor II (ez egy antitrombocita) tartalmánál fogva a spirulina hatékony a vérrögök eloszlatásában.

Candida és elsavasodás:

A Candida Albicans, ismertebb néven candida, a sarjadzó gombák egyik legismertebb faja. Normál körülmények között, minden egészséges testben megtalálható és mindaddig, amíg a szervezet kémiai egyensúlya fennáll, nem szaporodik el kórosan.

Jellemzően a szervezet elsavasodásából és a nehézfém mérgezésből származnak a candida és egyéb gombás fertőzések. A gomba, ami a savas környezetben el tudott szaporodni, megköti a nehézfémet, ami azt jelenti, hogy a gombás fertőzés a szervezetvédekező módszere annak megelőzésére, nehogy a nehézfémek nagyobb mennyiségben az agyba és a kötőszövetekbe jussanak.

Megsemmisítik a gombát a gombás fertőzések ellen szedett szerek, mire a nehézfémek fölszabadulnak, és egyenesen a gerincvelő, illetve az agy felé veszik útjukat. Ezért tartja dr. Klinghardt és dr. Rau hibásnak csaknem az összes módszert, amelyet a candida ellen alkalmaznak.

Először a nehézfémeket kellene kivezetni, és csak ezután – ha egyáltalán szükséges még – folyamodni a gombairtó szerhez. Fordítva semmiképp sem jó! A candida fertőzést hívják ezerarcú betegségnek is, hiszen rengeteg tünetet produkál, amelyek fő okozója az elsavasodott test és a gomba által termelt méreganyagok.

Koleszterinszint csökkenés:

Ahogy ezt diabetes mellitusban szenvedő betegeken végzett vizsgálatok kimutatták, a spirulina napi fogyasztása javította a vérképet. A vércukor és a teljes koleszterinszint süllyedt: ezen belül csökkent az LDL és emelkedett a HDL szintje.

A spirulina algaprimitív szerkezetének köszönhetően válik kitűnő táplálékká. Nem rendelkezik kemény sejtmembránnal, ellenben tele van fehérje építő riboszómával. A hiányzó kemény fal biztosítja a megtermelt fehérjék gyors és hatékony felszívódását.

A spirulina65-71 százalék fehérjét tartalmaz a növekedési körülményektől függően. Ezek a fehérjék táplálkozási szempontból teljesek, mivel tartalmazzák mind a 8 esszenciális aminosavat, mégpedig az ideális arányban. Ez a legtöbb növényi fehérjéről nem mondható el, mivel általában nincs meg bennük egy vagy több nélkülözhetetlen aminosav.

A szervezetünk sajnos nem képes elraktározni az aminosavakat és várni arra, hogy egy következő étkezéssel megérkezzen a hiányzó összetevő. A sejtek felépítéséhez vagy javításához nélkülözhetetlen fehérje szintézishez az összes tápanyagnak egy időben kell rendelkezésre állnia.

Har teljes értékű fehérjét fogyaszt valaki még akkor is adódhatnak emésztési problémák és ezek a problémák megakadályozzák egyes elemek felszívódását. A spirulina nem csupán tartalmazza az összes szükséges aminosavat, de azokat olyan formában, amitől ötször könnyebben emészthető, mint a hús vagy szója.

A spirulina és a vérzsírértékek

A spirulina zsíranyagcserére gyakorolt hatásának, oxidáció gátló kapacitásának és az idősebb koreai állampolgárok immunfunkciójának értékelése céljából intervenciós tanulmány elvégzésére került sor. 24 héten át hat-hat 60 és 75 év közötti férfi és nő kapott naponta fejenként 7,5 g spirulina étrend kiegészítőt. Az intervenciós időszak előtt és közben a táplálékfelvétel mellett antropometrikus és biokémiai paramétereket is mértek, valamint értékelték a plazmalipid-szintet, az antioxidáns státuszt és az immunfunkciót. A vizsgálati alanyok egészségi állapota a tanulmányban való részvétel előtt viszonylag jó volt. Táplálékfelvételük kielégítőnek tekinthető, az antropometrikus értékek és a plazmatápanyag-szint a normál tartományban voltak. Az étrend 24 hétig tartó, spirulinával történő kiegészítése nem volt negatív hatással a táplálékfelvételre és az antropometrikus értékekre. Jelentős változásokat állapítottak meg azonban a vérzsír-profilokban, az oxidáció gátló kapacitás és az immunindexek terén. Az étrend kiegészítők négy hetes szedése után csökkent a trigliceridek plazmakoncentrációja, valamint a koleszterin és az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL-koleszterin) össz-szintje. Amint azt a növekvő teljes antioxidáns-státusz és a tiobarbitúrsavval reakcióba lépő szubsztanciák csökkenése mutatja, javult az oxidációgátló kapacitás. A perifériás limfociták szaporodási arányának és a plazma C3-szintnek a növekedésével javult immunfunkció volt megállapítható. A spirulina étrendkiegészítő fenti hatásai tekintetében nem volt különbség a mérsékelt hiperkoleszterinémiás (koleszterin >;;;;200 mg/dl) és a normokoleszterinémiás (koleszterin <200 mg/dl) vizsgálati alanyok között. Ez a tanulmány bizonyítja, hogy étrend kiegészítőként a spirulina a táplálkozásfiziológiai szempontból hajlamos csoportok esetében alkalmazható a tápláltsági és egészségi állapot javítására és az olyan krónikus betegségek, mint a hiperlipidémia illetve az oxidáció következtében kialakuló betegségek megelőzésére. E téren különböző népességcsoportokkal végzett további vizsgálatokra van szükség. Kim-WhaYoung; Park-JiYea; Kim-WY; Park-JY; Abteilung Nahrungsmittel der Ewha Womans University, Seoul, Republik Korea.

A spirulina koleszterincsökkentő hatása

A spirulina szérumlipidekre gyakorolt hatását 30, csekély mértékben hiperlipémiás vagy enyhe magas vérnyomásban szenvedő férfin vizsgálták. A vizsgálati alanyoknak 8 héten keresztül naponta 4,2 g spirulinát, illetve csak az első 4 hétben adtak spirulinát. Drasztikusan csökkent a teljes szérumkoleszterin szint a spirulina szedése mellett; a kezelés megszakítása után az érték újra visszaállt a kiindulási szintre. A csökkenés jelentősebb volt a hiperkoleszterinémiás vizsgálati egyéneknél és azoknál, akik nagy mennyiségű koleszterint fogyasztottak. Noha a nagy sűrűségű lipoprotein koleszterin nem mutatott szignifikáns változást, egy enyhe növekedés megfigyelhető volt. Nem változott a szérumtriglicerid vagy a testsúly és nem léptek fel hátrányos hatások. Nakaya,-N; Homma,-Y; Goto,-Y; 1st Department of Internal Medicine, Tokai University, 1-2-5 Yoyogi, Shibuyaku, Tokyo 151, Japan. In vivo-Studie.

A spirulina és a diéta

Két 4 hetes időszakon keresztül naponta háromszor 14 spirulina tablettát, illetve egy placebót kapott az étkezések előtt egy férfi és 15 nő. Mindegyikük életkora 18 és 64 év között volt, közepes testtömeg-indexszel (30,5 ñ 5,2) rendelkeztek és legalább 3 hónapig testsúlycsökkentő diétát tartottak. Minden spirulina tabletta 200 mg spirulinát tartalmazott, a placebo-tablettában spenótpor volt. A placebo szedése közben az átlagos súlyveszteség 0,7 ñ 0,4 kg volt, a spirulina 4 hetes szedése alatt pedig 1.4 ñ 0.4 kg. A spirulina nem gyakorolt negatív hatást a klinikai és biokémiai értékekre. Becker,- EW; Jakober,-B; Luft,-D; Schmulling,- RM; Inst. Chemische Pflanzenphysiologie der Univ., Corrensstr. 41, 7400 Tübingen, Bundesrepublik Deutschland. Nutrition-ReportsInternational. 1986, 33: 4, 565-574; 15 ref. Doppelblind-Kreuzstudie.

A spirulina antivirális hatása

A kékes-zöldes Arthrospira platensis (korábban spirulina platensis) fonálalga vizes kivonata meggátolta a HIV-1 szaporodását a humán T-sejtvonalakban, a perifériás vér mononukleáris sejtekben (PBMC), valamint a Langerhans sejtekben (LC). A 0,3 és 1,2 mug/ml közötti kivonatkoncentrációk a perifériás vér mononukleáris sejtekben (PBMC) kb. 50%-kal (50% effektív koncentráció (EC50)) csökkentették a vírustermelődést. A PBMC-növekedés 50%-os gátlásához (IC50) szükséges kivonat koncentrációja 0,8 és 3,1 mg/ml között volt. A mindenkor alkalmazott sejttípus függvényében a terápiás indexek 200 és 6000 között voltak. A kivonat a HIV-1-re való hajlamot közvetlenül deaktiválta egy vírusokkal való előinkubáció esetén a humán T-sejtvonalakhoz való kötődés előtt. A kivonat frakcionálása során felismerhetővé vált a vírus elleni védekezés a poliszacharid-frakcióban, valamint egy extrém alacsony hányadban poliszacharidokat és tanninokat tartalmazó frakcióban. Ebből azt a következtetést vonjuk le, hogy az A. platensis vizes kivonatai antiretrovirális aktivitást fejtenek ki, ami potenciális klinikai jelentőséggel bír. Ayehunie-Seyoum; Belay-Amha; Baba-Timothy-W; Ruprecht -Ruth-M; Dana-Farber Cancer Inst., Harvard Med. Sch., Lab. Viral Pathogenesis, 44 Binney Street, Boston, MA 02115, USA. In vivo-Studie.

A spirulina és az immunrendszer

A spirulina hatása immunmodulátorként: A vizsgálat tárgyát egy diéta proteinnel és vitaminokkal való gazdagításához alkalmazott kékeszöld alga képezte. Megvizsgálták a spirulina (száraz por formájú, egészséget javító étrend kiegészítő) 3 citokin (interleukin -1béta (IL-1béta), interleukin- 4 (IL4) és a stimulálatlan és stimulált mononukleáris perifériás vérsejtekből (PMBC) származó interferon-gamma (IFN) szekréciójára gyakorolt hatását; a PMBC-ket 72 órán keresztül 1:4 és 1:8 arányban hígított spirulinával kezelték 20 mug/ml fitohemagglutinin (PHA) jelenlétében és távollétében. A citokin-szintet minden esetben az ELISA módszer segítségével mérték. Nyugvó PMCB esetén a spirulina az IL- 1béta, az IL-4 és az INT szekrécióját az alapszint mindenkor 2,0-, 3,3- és 13,6-szorosára stimulálta. A spirulina következtében kialakuló IFN-szint (229 plusz/mínusz 104 pg/ml) a PHA-stimuláció után elért értékekkel (476 plusz/mínusz 121 pg/ml) hasonlítható össze. A spirulina alkalmazása folytán kialakuló IL-4 értékek azonban jóval alacsonyabbak voltak, mint a PHA által kiváltott értékek (0,34 plusz/mínusz 0,1 ill. 13,1 plusz/mínusz 6,9 pg/ml). A PHA-stimulált sejtek esetén a spirulina az IL-1béta, az L-4 és az INT szekrécióját mindenkor 2,9-, 4,0- és 1,6-szoros értékre növelte. Ebből következik, hogy a spirulina az IFN potens indukálója és az IL-4 és az IL-1 béta mérsékelt stimulátora. Mao-TK; Water-J-van-de; Gershwin-ME; Correspondence (Reprint) address, M. E. Gershwin, Div. of Rheumatology, Allergy and Clinical Immunol., Sch. of Med., Univ. of California, Davis, CA 95616, USA. Email: megershwin@ucdavis.edu. In vivo-Studie.

A spirulina és az allergia

Megvizsgáltuk a porformájú spirulina platensis (SPP) anafilexiás reakciókra gyakorolt hatását. 0,5 és 1,0 mg/g testsúly (BW) közötti dózisokban az SPP 100%-ban meggátolt egy 48/80 jelzésű vegyület által előidézett anafilexiás sokkot. Az SPP jelentősen gátolta a patkányokban a 48/80 jelzésű vegyület által kiváltott szérumhisztamin szintet. Az SPP (0,5 mg/g testsúly) 68,7%-ban gátolta az antidinitrofenil (DNP) által IgE-aktivált passzív bőrallergiát. A mindenkori dózis függvényében az SPP gátolta a hisztamin 48/80 jelzésű vegyület által kiváltott felszabadulását a patkány peritoneális hízósejtjeiből (RPMC). Ezen túlmenően az SPP figyelemreméltó hatást gyakorolt az anti-DNP IgE által kiváltott hisztaminfelszabadulásra vagy az alfa daganatelhalás faktor (TNF-alfa) termelésére. Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy az SPP tartalmazhat olyan vegyületeket, melyek a patkány hízósejtjeiben meggátolják a degranulációt. Yang-H-N; Lee-E-H; Kim-HM; Dep. Oriental Pharmacy, C

A spirulina és a rák

A spirulina dunaliella algákból készült kivonat a 7,12-dimetilbenz[a]antracén (DMBA) 0,1%-os oldatának ásványi olajban történő heti három lokális alkalmazása mellett egy 28 hetes időszak alatt megakadályozta a daganatok fejlődését a hörcsögök pofazacskóiban. Az algakivonatot hetente három alkalommal folytatólagos 140 mug-os dózisokban, 0,4 ml ásványi olajban szájon át adták be. 28 hét elteltével a hordozóanyagot minden további kezelés nélkül kapó hörcsögök jobb pofazacskójában jól kifejlődött daganatok voltak. A Canthaxanthinnel kezelt hörcsögöknél a daganatok száma és mérete a kontrollcsoporttal összehasonlításban jóval alacsonyabb volt. A béta-karotinnal etetett hörcsögöknél a daganatok számának és méretének csökkenése nem volt ilyen mértékű, de még mindig jelentős. Az algákkal kezelt hörcsögöknél teljesen hiányoztak a daganatok. Az algákkal kezelt csoport pofazacskóinak mikroszkópos metszetei azonban diszplázia lokalizált területeit és roncsolódásban lévő, korai stádiumú helyi karcinómákat mutattak. Schwartz,-J; Shklar,- G; Reid,-S; Trickler,-D; Department of Oral Medicine and Oral Pathology (Szájgyógyászati és szájpatológ), Harvard School of Dental Medicine, Boston, MA 02115, USA. In vivo tanulmány.

A spirulina és a nehézfémek

Patkányok egy csoportjának 30 napon keresztül duplán deionizált vízben ólmot (100 ppm) adtak. A többi csoport hasonló időszakon keresztül olyan exogén antioxidánsokkal együtt kapta a táplálékban az ólmot, mint az E-vitamin (50 IU/kg), a C-vitamin [aszkorbinsav] (800 mg/kg) vagy a spirulina (1.500 mg/kg). A kezelt patkányoknál a májban, a tüdőben és a vesékben meghatározták a lipidperoxidációs termékek, úgymint a malondialdehid, a konjugált dién és a hidroperoxid tartalmát. Az ólommal kezelt állatok esetében szignifikánsan nőtt az említett lipidperoxidatív termékek tartalma. Az exogén antioxidánsok ólommal kezelt állatoknak történő adása csökkentette a malondialdehid, a konjugált dién és a hidroperoxid tartalmat. Ez arra utalt, hogy az E-vitamin, a C-vitamin [aszkorbinsav] és a spirulina szignifikáns (P <0,001) antioxidációs aktivitással rendelkeztek, melynek következtében védelmet nyújtottak az állatoknak az ólom toxikus hatásával szemben. Khera-A; Balaraman- R; Gyógyszerészeti osztály, Műszaki és mérnöki tudományok kara, M S – Barodai Egyetem, Kalabhavan, Baroda 390.001, India. In vivo tanulmány.

A spirulina és az emésztőrendszer

50 felnőtt, nőstény Wilstar patkányon vizsgálták az S. platensis száraz biomasszájának heveny gyomorfekélyek hegesedésére (naponta egyénenként 2 g szájon át történő adása mellett) kifejtett hatását. A kísérleti állatok 75-80%-ánál 40 órás böjtöléssel, melynek során két alkalommal (3 óráig 13°C mellett 2 napon) hideg általi stressznek tették ki az állatokat, gyomorfekélyes elváltozásokat idéztek elő. 1, 4, 7, 10, 15 és 20 kezelési nap elteltével minden csoport 4-5 állatát feláldozták és jegyzőkönyvbe foglalták a gyomornyálkahártya elváltozásainak számát, lokalizációját, méretét és megjelenésformáját. 20 nap elteltével a spirulinával kezelt állatok esetében az elváltozások 100%-a el volt hegesedve, mellyel szemben a kontrollcsoportba sorolt állatok 38%-ánál vérzéses daganatképződés volt megfigyelhető. A gyomorfal elváltozást mutató fragmentumainak szövettani vizsgálata megerősítette a makroszkópikus adatokat. Petrescu-Raianu- A; Barbu-L; Popovici-E; Stanca-D; Popovici- G; Biológiai intézet, Splaiul Independentei 296, Bukarest, Románia. Revue-Roumaine-de-Biologie.-Serie- de-BiologieAnimale. 1995, 40: 2, 117-122; 20 ref. In vivo tanulmány.

A spirulina és a daganatsejtek

A spirulina poliszacharidja 200 mg/kg koncentrációban gátolhatja az egerek asciteses májdaganatsejtjeinek szaporodását. Az in vitro érintkezés megtörténte utáni 24 órás időszakban meggátolhatja a H-thymidin, a H-uridin és a H-leucin DNA-ba, RNA-ba történő beépülését, valamint a szarkóma-180 és az asciteses májdaganatsejtek proteinszintézisét. A gátlás foka a lappangási idő meghosszabbodásával nő. A spirulina poliszacharidja meggátolhatja a szarkóma-180 és az asciteses májdaganatsejtek DNA-szintézisét. A gátlás mechanizmusa a DNA anyagcserezavarhoz tartozik. Lisheng és mtsai. 1991. Megjelent: Marine Sciences, Qingdao, N.5. pp 33- 38. Kína.

A spirulina és a rák

A spirulina dunaliella algákból készült kivonat 28 hetes időszak alatt heti három alkalommal történő lokális alkalmazása megakadályozta a hörcsögök pofazacskóiban a daganatok fejlődését. A kezelésben nem részesülő kontrollcsoport állatainál a jobb pofazacskóban nagy daganatok fejlődtek ki. A Canthaxanthinnel kezelt állatoknál a daganatok száma és mérete a kontrollcsoporttal összehasonlításban jóval és statisztikailag szignifikánsan alacsonyabb volt. A béta-karotinnal etetett állatoknál a daganatok számának és méretének alacsonyabb, de statisztikailag szignifikáns csökkenése volt megfigyelhető. Az algákkal kezelt állatoknál teljesen hiányoztak a daganatok. Az algákkal kezelt csoport pofazacskóinak mikroszkópos metszetei azonban diszplázia lokalizált területeit és roncsolódásban lévő, korai stádiumú helyi karcinómákat mutattak. Schwartz, G. Shklar, és mtsai. 1988. Harvard School of Dental Medicine. Pub. in Nutrition and Cancer 11, 127- 134. 1988. USA.

Imune alga komplex tartalmazza a Spirulina algát.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék